Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 11. do 17.12.2023. godine

12/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 11. do 17.12.2023. godine
FBiH/BiH

Prema prognozama, nakon pogoršanja vremena koje je uslijedilo drugi dan vikenda i donijelo nam kišu i susnježicu u nizinama i snijeg u višim područjima, narednih dana zadržat će se i dalje promjenjivo, ali nešto toplije zbog prodora toplijeg i vlažnijeg zraka.

Uz porast naoblake postojaće uslovi za slabu kišu koja bi sredinom sedmice mogla biti i obilnija, naročito na zapadu zemlje. U jutarnjim satima u nizinama biće i magle, koja bi ponegdje mogla biti i dugotrajnija kao i pojave mraza samo u planinskim područjima.

Temperature će zahvaljujući južnom strujanju biti u postepenom porastu, najviše dnevne u prvom dijelu sedmice sa vrijednostima uglavnom između 6°C i 11°C na jugu do 15°C, najniže jutarnje između 1°C i 6°C, na jugu do 8°C.

U dane vikenda izgledni su duži sunčani intervali i osjetniji pad temperature. Imajući u vidu prognozirane meteorološke uslove u narednom sedmodnevnom periodu, prezimljujuće ratarske kulture nastavit će mirovanje u uobičajenim uslovima za mjesec decembar, saopćeno je iz Federalnog hodrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ).

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube