Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 12. do 18.12.2022. godine

11/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 12. do 18.12.2022. godine
FBiH/BiH

Prema prognozama, nakon protekle sedmice koju je obilježila česta kiša i jaka južina, a u dane vikenda snijeg i formiranje snježnog pokrivača, početkom predstojeće sedmice očekuje se postepeni prestanak padavina, slabljenje vjetra i više sunčanih sati.

No biće i hladnije, naročito u utorak i srijedu, kada će se temperature osjetno sniziti. Najniže vrijednosti kretat će se od -8°C do -4°C , na jugu do 2°C, a najviše dnevne od -2°C do 2°C na jugu od 5 do 8°C. Zbog pojave mraza koji bi mogao biti izraženiji u unutrašnjosti, osjetljive biljke potrebno je zaštititi.

Od četvrtka se očekuje ponovni porast naoblake uz kišu, koja bi mogla biti obilnija na jugu i sjeverozapadu zemlje. U višim područjima u Bosni moguća je pojava susnježice i snijega.Temperature će biti u porastu, i jutarnje i najviše dnevne.

Obilnije padavine koje se očekuju u narednom periodu povećati će akumulaciju vlage u tlu što će dobro doći svim poljoprivrednim kulturama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube