Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 14. do 20.12.2020.

15/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 14. do 20.12.2020.
FBiH/BiH

Nakon maglovitog i hladnog vikenda, većim dijelom naredne sedmice, u Bosni i Hercegovini preovladavaće stabilno vrijeme, bez padavina, uz prohladna, maglovita jutra u unutrašnjosti. U Hercegovini sa dužim sunčanim intervalima tokom dana. U centralnoj i istočnoj Bosni, kao i na visoravnima, nakon vedrijih noći, moguća je pojava mrazeva slabijeg intenziteta.

Minimalne jutarnje vrijednosti kretaće se od -2 do 3 °C u unutrašnjosti, na jugu do 6 °C, danju će otopliti, sa maksimalnim temperaturama od 4 do 9 °C u Bosni, u Hercegovini do 12 °C. U krajevima sa dugotrajnom maglom, bez osjetnijeg zatopljenja.

Mala je vjerovatnoća za padavine vrlo slabog intenziteta, pretežno u obliku rosulje, što ne bi trebalo ometati provođenje aktuelnih radova na otvorenom.

Vlažnost zemljišta zadržaće se u okviru normalnih vrijednosti, osim na jugu gdje je malo povećana. Stanje ozimih usjeva, posijanih u optimalnim rokovima je dobro i naredne faze razvoja odvijaće se u povoljnim okolnostima, saopćeno je iz Federalnog idrometeorološkog zavoda.

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube