Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 17. do 23.10.2022. godine

18/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 17. do 23.10.2022. godine
FBiH/BiH

Nakon stabilnog i povremeno sunčanijeg vikenda, tokom  sedmice u Bosni i Hercegovini će i dalje preovladavati slične vremenske prilike, bez padavina, sa smjenama vedrih i oblačnih perioda. Jutra će mjestimično biti maglovita, izraženije u dijelu Bosne. Na izmaku narednog vikenda mala je vjerovatnoća za promjenu vremena, praćenu kišom umjerenog intenziteta.

Temperaturni režim neće se značajnije promijeniti. Minimalne jutarnje vrijednosti kretaće se od 8 do 13, na jugu do 16 °C. Uglavnom bez opasnosti od mraza, tek krajem sedmice su slabi izgledi za pojavu kratkotrajnih, jutarnjih mrazeva pri tlu, u dijelu istočne Bosne i na visoravnima jugozapadne i centralne Bosne.

Danju će također, ovisno o povećanoj oblačnosti ili povremeno dužem zadržavanju magle, temperature lagano rasti i očekuje se da maksimalne dnevne vrijednosti do sredine sedmice dostižu od 20 do 25 °C, potom malo svježije, ali i dalje natprosječno toplo sa maksimalnim dnevnim temperaturama u Bosni između 12 i 16 u Hercegovini od 17 do 20 °C.

U narednom periodu preovladavaće povoljne prilike za aktuelne radove na otvorenom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube