Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 20.-26.09.2021.

21/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 20.-26.09.2021.
FBiH/BiH

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, nakon kišovitog vikenda, početkom sedmice još uvijek će preovladavati promjenljive vremenske prilike sa povremenim padavinama, slabijeg intenziteta.

Od srijede 22.09. do petka 24.09. izgledan je stabilniji period, sa sunčanim intervalima tokom dana, pri tome će osjetnije zahladniti u jutarnjim satima. Minimalne temperature kretaće se između 6 i 8 °C u unutrašnjosti, na jugu do 12 °C, maksimalne dnevne vrijednosti između 16 i 20 °C, na krajnjem jugu par stepeni iznad.

U dane narednog vikenda slijedi promjena, prolazno pogoršanje praćeno padavinama, koje će se sa zapada postepeno proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Obilnija kiša izgledna je u nedjelju 26.09., nakon čega slijedi postepeno smirivanje vremena.

Nepovoljne vremenske prilike, većim dijelom narednog perioda ometaće provođenje radova na otvorenom. Prognozirane padavine popraviće vodno stanje zemljišta i omogućiti kvalitetniju predsjetvenu pripremu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube