Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 25.9. do 1.10.2023. godine

25/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 25.9. do 1.10.2023. godine
FBiH/BiH

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, nakon kišovitog i svježijeg vikenda, tokom sedmice preovladavaće stabilne vremenske prilike, sa više sunca i uz porast temperatura zraka.

U ponedjeljak 25.09. još uvijek je u prvom dijelu dana, u centralnim područjima zemlje moguća slabija kiša, potom već od poslijepodnevnih sati slijedi dodatno smirivanje vremena i postepeno zatopljenje u cijeloj Bosni i Hercegovini. Jutarnje temperature kretaće se u unutrašnjosti između 10 i 14, na jugu do 17 °C, maksimalne dnevne u Bosni do 22, na jugu do 26 °C. 

Uz više sunca, temperature zraka će lagano rasti i sredinom sedmice će danju dosezati do 28 °C. Sa danima vikenda biće neznatno svježije, uz jutarnje temperature između 8 i 13, a maksimalne dnevne će u gotovo cijeloj zemlji prelaziti 20 °C.

Stabilno vrijeme i duži sunčani intervali djelovaće povoljno, te omogućiti prosušivanje zemljišta. Aktuelni radovi na otvorenom, berba prispjelih kultura i priprema za jesenju sjetvu odvijaće se nesmetano, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH).

Radio Gradačac / FHMZ BiH

Comments are closed.

YouTube