Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 25. do 31.10.2021. godine

26/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 25. do 31.10.2021. godine
FBiH/BiH

Nakon promjenljivog i svježijeg vikenda, većim dijelom sedmice, u Bosni i Hercegovini će preovladavati stabilne vremenske prilike, bez padavina, sa smjenama vedrijih i oblačnih perioda. Jutra će mjestimično biti maglovita, izraženije u dijelu Bosne. U dane narednog vikenda nešto je izraženija vjerovatnoća za kišu, slabijeg intenziteta, na jugu i jugozapadu.

Početkom sedmice, u ponedjeljak 25.10., izgledno je najhladnije jutro u narednih sedam dana, minimalne temperature u unutrašnjosti kretaće se od -5 do 0, na jugu do 8 °C. Potom će iz dana u dan postepeno biti toplije i od sredine sedmice bez opasnosti od pojave jutarnjih mrazeva. Danju će također, ovisno o povećanoj oblačnosti ili povremeno dužem zadržavanju magle, temperature lagano rasti i krajem sedmice očekuje se da maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni dostižu između 12 i 15 u Hercegovini od 16 do 20 °C.

Prispjele padavine popraviće vodni bilans zemljišta, a u narednom periodu preovladavaće povoljnije prilike za aktuelne radove na otvorenom i privođenje kraju jesenje sjetve, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube