Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 29.11. do 5.12.2021. godine

28/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 29.11. do 5.12.2021. godine
GRADAČAC

Prema prognozama, nepovoljne vremenske prilike uzrokovane jakim udarima juga, kišom, obilnijom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne koje su obilježile dane vikenda, nastavit će se i u danima koji slijede.

Početkom nove radne sedmice preovladavat će pretežno oblačno uz slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

Kratkotrajna stabilizacija vremena uslijedit će u utorak i srijedu kada će uz sjeverni vjetar i razvedravanje osjetno zahladiti. U nastavku sedmice prognozira se novo pogoršanje praćeno padavinama, uz kišu u nižim, susnježicu i snijeg u višim predjelima.

Nakon nadprosječnih temperaturnih prilika tokom novembra, temperaturni režim će se osjetnije promjeniti. Očekuju se slabi do umjereni mrazevi u većem dijelu zemlje pa će ozimine i voćarske kulture mirovati u uobičajenim temperaturnim uvjetima za ovo doba godine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube