Najnovije vijesti

Agrometeorološka prognoza od 4. do 10.1.2021.

04/01/2021 | objavio Radio Gradačac
Agrometeorološka prognoza od 4. do 10.1.2021.
FBiH/BiH

Prema prognostičkim kartama, u sedmici pred nama, od 4. do 10. januara očekuje se promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa kišom i snijegom na planinama.

Intenzivnije padavine izgledne su u Hercegovini, na jugozapadu zemlje i u Krajini. U zapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni kiša će prelaziti u snijeg i susnježicu, a najmanje količine padavina očekuju se na sjeveroistoku.

Ova pogoršanje postepeno će se intenzivirati, kulminirati krajem sedmice i zahvatiti cijelu zemlju, kada je snijeg moguć i u nizinama.

Temperature će sa odmicanjem sedmice polako opadati. Minimalne jutarnje vrijednosti kretaće se od -2 do 3 °C u Bosni, u Hercegovini od 2 do 7 °C.

U dane narednog vikenda osjetnije će zahladniti i mogu se očekivati jači mrazevi, sa minimalnim jutarnjim temperaturama između -1 i -6 °C u Bosni, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Danju malo toplije, u unutrašnjosti moguće je i uz negativne temperature tokom cijelog dana, na jugu maksimalne do 10 °C.

Poljoprivredne kulture nastaviće prezimljavanje u povoljnim okolnostima, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radio Gradačac / FHMZ

Comments are closed.

YouTube