Najnovije vijesti

Alana Osmanović dobitnik priznanja CK FBiH “Volonter godine”

07/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Alana Osmanović dobitnik priznanja CK FBiH “Volonter godine”
FBiH/BiH

Međunarodni dan volontera obiljećava se 5. decembra. Ove godine, ovaj praznik obilježen je pod motom „Zajedno smo #NEZAUSTAVLJIVI“. Cilj je ukazati na značaj volontera, ali i na njihov ogroman doprinos u borbi sa pandemijom i drugim krizama koje su nas zadesile.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera Crvenog križa FBiH dodijeljena su i priznanja Crvenog križa „Volonter godine“. Ove godine, dodijeljena su 23 priznanja u 9 kategorija. Riječ je o oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, socijalnim uslugama, odgovoru na katastrofe i krizne situacije, promociji Crvenog križa i humanih vrijednosti, jačanju volonterske mreže te najboljem mladom volonteru.

Dodijeljena su i dva priznanja posthumno, sekretaru Crvenog križa općine Usora Borisu Penavi kao i Hidajetu Mehanoviću iz  Crvenog križa općine Zavidovići.

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Crvenog križa Grada Gradačac i Crvenog križa Tuzlanskog kantona dodjelio priznanje “Volonter godine” Alani Osmanović iz Gradačca za posebno značajne rezultate u oblasti diseminacije i širenja znanja o Crvenom križu.

Zahvalnica CK FBiH je uručena Sulejmanu Ibrahimoviću za doprinos u provedbi aktivnosti Crvenog križa. A Crveni križ Tuzlanskog kantona dodijelio je zahvalnicu Ramizi Muftic iz Gradačca za izuzetnu plemenitost u volonterskom radu prema kriterijima za osobe treće životne dobi koje promovišu aktivno starenje, saopćeno je iz Crvenog križa Grada Gradačac.

Radio Gradačac / Crveni križ FBiH / Crveni križ grada Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube