Najnovije vijesti

Aldina Bahić iz KBS “Zmaj” osvojila zlatnu a ženski U-21 kata tim KK “Tempo” srebrne u katama

21/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Aldina Bahić iz KBS “Zmaj” osvojila zlatnu a ženski U-21 kata tim KK “Tempo” srebrne u katama
Borilački sportovi

Proteklog vikenda (19. i 20. marta 2022.) godine u Modriči je održano Državno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21. Domačin je bio Karate savez Bosne i Hercegovine a organizator Karate klub “Šampion” Modriča. Na prvenstvu su učestvovala 102 kluba sa 603 takmičara.

Iz Gradačca su se takmičili Klub borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac sa četiri takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i Karate klub “Tempo” sa 13 takmičara u 16 kategorija (15 pojedinačno i jedan ekipno).

Zlatnu medalju osvojila je Aldina Bahić iz KBS “Zmaj” u kategorji kate kadetkinje. Viceprvakinje Bosne i Hercegovine su članice ženskog U-21 kata tima Karate kluba “Tempo” Gradačac. Srebrne medalje su dobile: Anela Hanić, Nusreta Bećirović i Fikreta Kurtić.

Anela Hanić je osvojila i bronaznu medalju u kategoriji kate pojedinačno takmičarki do 21 godinu, a Esma Pašalić iz KBS “Zmaj” bila je treća u katama pojedinačno za juniorke.

U ekipnom plasmanu KBS “Zmaj” se plasirao na 20. mjesto sa četiri boda (jedna zlatna i jedna bronzana medalja), a Karate klub “Tempo” je zauzeo 32. mjesto sa osvojenih tri boda (jedna srebrna i jedana bronzana medalja).

Pregled rezultata i osvojenih medalja možete pogledati u Službenom biltenu takmičenja OVDJE

Radio Gradačac / Karate klub “Tempo” Gradačac / Karate savez Bosne i Hercegovine

Comments are closed.

YouTube