Najnovije vijesti

Aldina Bahić je po treći put za redom prvakinja Balkana u katama

18/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Aldina Bahić je po treći put za redom prvakinja Balkana u katama
Borilački sportovi

Balkansko prvenstvo za djecu i seniore u Poreču u Republicu Hrvatskoj održano je u periodu od 15 do 17.10.2021. godine. U sastavu karate reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je brojala 280 članova i Gradačac je imao svoja četiri predstavnika. To su: Aldina Bahić, Ejub Kavazović, Malik Suljkanović i Mersed Numanović.

I na ovogodišnjoj, 25 po redu, Balkanijadi gradačački karatisti su postigli zavidne rezultate braneći boje naše domovine Bosne i Hercegovine. Aldina Bahić je po treći put za redom prvakinja Balkana u katama. Malik Suljkanović i Mersed Numanović su viceprvaci Balkana. A Ejub Kavazović je osvajač bronzane medalje.

Na Balkanskom prvenstvu za djecu i seniore u Poreču učestvovale su reprezentacije iz Turske, Bugarske, Grčke, Kosova, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i zemlja domaćin Hrvatska.

U pojedinačnim i ekipnim takmičenjima učestvovalo je 884 takmičara. Bosna i Hercegovina je ukupnom poretku zauzela 2 mjesto. Prvo mjesto je pripalo Srbiji a treće Crnoj Gori.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac / KK “Tempo” Gradačac

Comments are closed.

YouTube