Najnovije vijesti

Ambasador Švicarske u BiH boravio u Gradačcu

17/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Ambasador Švicarske u BiH boravio u Gradačcu
GRADAČAC

U okviru posjete Gradačcu, ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini jučer je posjetio i gradsku upravu Grada Gradačca. Tokom prijema kod gradonačelnika Edisa Dervišagića razgovaralo se o temama koje povezuju Gradačac i Švicarsku, od postojećih investicija do realizovanih projekata na području Gradačca.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom ambasadora Daniela Hunna i zahvalio se švicarskoj vladi i narodu na dosadašnjoj podršci pri realizaciji projekata u koje je u zadnjih 5 godina uloženo preko milion KM. Istaknuo je da su dosadašnji odnosi Gradačca i Švicarske dobri i prijateljski, te iskazao uvjerenje da će se tako i nastaviti u mandatu novog ambasadora.

Ambasador Hunn je također pohvalio dosadašnju saradnju u projektima kao i realizovane investicije na području Gradačca i zaželio da se ova saradnja nastavi. Izrazio je nadu da će se proširiti mreža partnerstava koja već postoji i istakao važnost da dvije države povezuje brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Švicarskoj koja je važan faktor saradnje i budućih investicija na području i Gradačca.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je upoznao ambasadora o svim potencijalima koji se nalaze na području Gradačca, a koji bi mogli biti interesantni investitorima kako bi se unaprijedila ekonomska saradnja sa Švicarskom.

U okviru svoje prve zvanične posjete Gradačcu, švicarski ambasador posjetio je i firmu Wagner Automotiv.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube