Najnovije vijesti

Ameli Avdić iz Gradačca nagrada u programu „Volim baštinu“

23/11/2015 | objavio Radio Gradačac
Ameli Avdić iz Gradačca nagrada u programu „Volim baštinu“
GRADAČAC

U okviru manifestacije “Dani evropskog naslijeđa” , koja je održana u Livnu od 19. – 21.novembra, organizovan je program “Mladi i naslijeđe”. Tema ovogodišnjeg programa bila je “Volim baštinu”.
Na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo kulture i sporta FBiH, učenica Mješovite srednje škole “Hasan Kikić” Gradačac, Amela Avdić osvojila je prvo mjesto u kategoriji fotografija. Nagrađena je njena fotografija pod nazivom “Husejnija”.

5 6

Mentorica je bila profesorica Nazifa Sarajlić, čiji su učenici, članovi foto-filmske sekcije MSŠ “Hasan Kikić” na konkurs poslali 15 radova u kategoriji fotografija i jedan video rad.

1 3

U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno postavljena je izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Volim baštinu“. Na ovoj izložbi su, osim pobjedničkog rada Amele Avdić, prikazane i fotografije učenica Alme Pašalić i Sumeje Fazlić.
Kako je saopšteno iz federalnog Ministarstva, svi radovi pristigli na konkurs
posvjedočili su o iskrenoj posvećenosti i poznavanju kulturno-historijskog blaga naše zemlje, a učenici su ih predstavili u formi crteža, maketa, eseja, fotografija, videozapisa, literarnih radova…
Diplome nagrađenim učenicima dodijelila je Lidija Mićić, direktorica Zavoda za zaštitu spomenika. Svi učesnici programa bili su uključen u rad zajedničke radionice „Od arheološkog iskopavanja do muzejske vitrine“.
Dani europskog naslijeđa u Livnu završeni su dodjelom Povelje za doprinos zaštiti kulturno-historijskog naslijeđa zaslužnim pojedincima i institucijama.

2  7

4 8

Comments are closed.

YouTube