Najnovije vijesti

Amina Pekarić i Minela Hanić dobitnice nagrade na literarnom konkursu „Vezeni most 2019“

25/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Amina Pekarić i Minela Hanić dobitnice nagrade na literarnom konkursu „Vezeni most 2019“
FBiH/BiH

Šesnaesti  Međunarodni dječiji festival „Vezeni most 2019“ završen je izborom najbolje dječije knjige objavljene u 2018. godini u regionu, i dodjelom nagrade „Mali princ“. Nagradu za najbolju dječiju knjigu objavljenu prošle godine dobila je Jasminka Tihi-Stepanić, iz Hrvatske za “Ljeto na jezeru Čiču”. 

Dodijeljene su i nagrade najuspješnije literarne radove učenika osnovnih škola u regionu. Stručni žiri u sastavu Šefik Husagić, predsjednik, Zejćir Hasić, član i Šimo Ešić odlučio je da se prva nagrada u kategoriji učenika od 6 – 9. razreda dodjeli Amini Pekarić, učenici OŠ «Hasan Kikić» Gradačac za rad MATERIN HATER.

Druga nagrada u kategoriji učenika od 1 – 5. razreda pripala je Mineli Hanić, učenici 4. razreda OŠ «Hamdija Kreševljajković», Kamberi za rad NEMA TOGA ŠTO NE MOŽE DIJETE.

Zbog iznimnog broja kvalitetnih literarnih radova žiri je, između ostalih, odlučio pohvaliti i Dženitu Begović, učenicu OŠ «Musa Ćazim Ćatić» Zelinja Donja za rad «MOJ BABO – MOJ HEROJ»

Vezeni most je tradicionalni dječiji festival koji već šesnaest godina promoviše pisce za djecu i dječiju književnost. Karavan pisaca i ove godine obišao je biblioteke i veselim stihovima nagradio svoje vjerne čitatalje, najmlađe i one starije.

Radio Gradačac / Foto: fb OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kamberi

Comments are closed.

YouTube