Najnovije vijesti

APEL GRAĐANIMA GRADAČCA

15/03/2020 | objavio Radio Gradačac
APEL GRAĐANIMA GRADAČCA
GRADAČAC

Pozivaju se svi stanovnici sa područja grada Gradačca koji su doputovali iz ugroženih područja gdje su registrovani slučajevi oboljenja koronavirusom da se ODMAH po dolasku telefonskim putem jave epidemiologu Doma zdravlja Gradačac dr. Fatimi Ibranović Hadžimehić.

Kontekt tel. broj 062/806-041 je dosupan 24 sata. Molimo da ne dolazite u zdravstvenu ustanovu!

Dežurni epidemiolog će Vam dati savjete i preporuke o daljem postupanju.

– Apelujem na sve stanovnike Gradačca da ispune svoju građansku dužnost zakonom regulisanu o zaštititi stanovništva od zaraznih bolesti. Svi stanovnici koji su doputovali dužni su po povratku na područje grada Gradačac u toku 24 sata da se jave dežurnom epidemiologu na broj tel. 062/806-041 radi davanja savjeta i preporuka o daljem postupanju! Ističem činjenicu da nam je potrebna maksimalna saradnja građana grada Gradačca da bi adekvatno preduzeli odgovarajuće preventivne mjere za dobrobit svih nas. Sve u cilju smanjivanja broja potencijalnih kontakata i preduzimanja adekvatnih preventivnih mjera i zaštite građana, ističe za Radio Gradačac dr. Fatima Ibranović Hadzimehić, dežurni epidemiolog JZU Doma zdravlja Gradačac.

Podsjećamo kako je iz Kantonalnog kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa upozoreno da će sve one koji ne poštuju ovu higijensko-epidemiološku mjeru kao i samovoljno napuštanje zdravstvenog nadzora policija kažnjavati. Ovo se posebno odnosi na osobe koje se ne prijavljuju i nisu stavljene pod zdravstveni nadzor.

Samo zajedničkim djelovanjem, saradnjom odgovornih građana i javnih službi, možemo uspjeti u smanjivanja broja potencijalnih kontakata i provođenju preventivnih mjera.


Apeluje se na sve osobe koje doputuju u Gradačac iz zemalja u kojima je registrovana zaraza i za koje je propisana izolacija i zdravstveni nadzor da postupe u skladu sa obavezom telefonskog javljanja dežurnom epidemiologu pozivom na broj 062/806-041 (dostupan 24 sata) i Higijensko-epidemiološkoj službi na broj 035/367-077 (radnim danima od 7 do 15 sati).


Ažurirane podatke o epidemiološkoj situaciji na području Gradačca ćemo objavljivati u našem popodnevnom programu od 16 sati.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube