Najnovije vijesti

Asfaltirani putevi u Mediđi Donjoj, Jelovče Selu, Kerepu, Zelinji Donjoj

07/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Asfaltirani putevi u Mediđi Donjoj, Jelovče Selu, Kerepu, Zelinji Donjoj
GRADAČAC

Protekle sedmice završeni su radovi na asfaltiranju nekoliko lokalnih puteva na području grada Gradačac. U mjesnoj zajednici Mediđa Donja asfaltirana su dvije dionice u dužini od 486 metara, dok je u mjesnoj zajednici Jelovče Selo završen lokalni put u dužini od 238 metara, saopćeno je iz Gradske uprave.

U mjesnoj zajednici Kerep asfaltirana je dionica glavnog puta od Kerepa prema Srnicama Donjim u dužini od 133 metra, a sklopu rekonstrukcije lokalnih saobraćajnica koje su oštećene tokom izvođenja radova na izgradnji vodovodne mreže rekonstruisana je raskrsnica u naselju Fazlići.

Asfaltiran je prilazni put i plato ispred ambulante u Zelinji Donjoj. U toku su radovi na izgradnji trotoara u mjesnoj zajednici Mionica Centar-Alibašići.

U narednih nekoliko dana očekuje se asfaltiranje dionica u mjesnim zajednicama u Srnice Donje, Biberovo Polje, Mionica Centar (Hećimi), Vučkovci, Ledenice Donje i Ledenice Gornje.

Završetkom projekta „Izgradnja i rekonstrukcija puteva” izgradit će se ili rekonstruisati 39 putnih pravaca u 26 mjesnih zajednica na području grada Gradačac ukupne dužine 11.590,30 metara.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube