Najnovije vijesti

Asmir Jahić majstor karatea 5. DAN, Esma Pašalić, Fikreta Kurtić i Zijada Mujdžić položile za crni pojas

03/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Asmir Jahić majstor karatea 5. DAN, Esma Pašalić, Fikreta Kurtić i Zijada Mujdžić položile za crni pojas
Borilački sportovi

U periodu od 27.07. do 01.08.2021. godine u Neumu su održani karate seminari za polagače majstorskih zvanja i za perspektivne takmičare. Učestvovalo oko 80 kandidata koji su usavršavali program rada za majstorska zvanja među kojima su bili i članovi Kluba borilačkih sportova (KBS) „Zmaj“ Gradačac.

Na polaganju za viša majstorska zvanja članice KBS „Zmaj“ Gradačac Esma Pašalić, Fikreta Kurtić i Zijada Mujdžić položile su za zvanje majstora karatea crni pojas 1.DAN. Asmir Jahić, glavni trener Kluba borilačkih sportova „Zmaj Gradačac“, položio za majstora karatea crni pojas 5. DAN. Položivši za ovo visoko majstorsko zvanje Asmir Jahić je još jednom napravio historijski korak i veliki napredak u karate sportu u Gradačcu koji egzistira od 1971 godine.

Posebna čast i zadovoljstvo je biti među rijetkim karatistima u Bosni i Hercegovini koji imaju tako visoko zvanje u karate sportu i ovo ke dodatna motivacija za još bolji napredak. Bitno je istaknuti da tokom priprema na seminaru kao i na samom polaganju riječi pohvale su dobile Esma Pašalić, Fikreta Kurtić i Zijada Mujdžić za kvalitetan  rad i dobru formu, rekao je Jahić.

Pored usavršavanja programa rada za majstorska zvanja određen broj karatista je pozvan na pripreme perspektivnih takmičara među kojima je i Sadin Mulahalilović, osvajač Svjetskog kupa U-21 u borbama -84 kg, koji je član KBS „Zmaj“ iz Gradačca.

U periodu od 02. do 08.08. dva člana iz kluba iz Gradačca, Sadin Mulahalilović i Esma Pašalić, su na pripremama karate reprezentacije Bosne i Hercegovine. Poziv reprezentaticvima je upućen u svrhu što kvalitetnijih priprema za odlazak  na Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj sredinom avgusta ove godine.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac (foto)

Comments are closed.

YouTube