Najnovije vijesti

AUDIO: Dogovoren organizovani prevoz onkoloških pacijenata na zračenje

02/10/2020 | objavio Radio Gradačac
AUDIO: Dogovoren organizovani prevoz onkoloških pacijenata na zračenje
GRADAČAC

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Zmajice“ Gradačac početkom godine pokrenulo je inicijativu za nabavku vozila za prevoz onkoloških pacijenata na tarapiju zračenje. Dogovor sa gradskom upravom i Domom zdravlja u Gradačcu je postignut prije nekoliko dana.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je održao sastanak s predstavnicima Doma zdravlja „Gradačac“ i Udruženja „ Zmajice“ gdje dogovoreno da će iz budžeta grada Gradačac biti izdvojeno 50.000 KM za nabavku novog sanitetskog vozila. Ovim će se steći uslovi da se jedno od postojećih vozila Dom zdravlja rezerviše za potrebe prevoza onkoloških pacijenata.

Dogovoren je i usaglašen Sporazum između grada Gradačac i Doma zdravlja kojim će i dio tih troškova u narednom periodu biti pokriven iz budžeta grada. Dosadašnja praksa je bila da svaki pacijent s područja grada Gradačac o svom trošku odlazi na svakodnevno liječenje u Tuzlu budući da te troškove Zavod zdravstvenog osiguranja TK ne pokriva. To je izazivalo dodatne fizičke napore i finansijske troškove kako pacijenata tako i njihove pratnje.


O organizovanom prevozu onkoloških pacijenata na zračenje za Radio Gradačac je govorila Zijada Zrnić, predsjednica Udruženja “Zmajice” Gradačac.


Ovim potezima kao i nabavkom određene medicinske opreme, vozila i drugih pomagala Grad Gradačac nastavlja podržavati rad Doma zdravlja Gradačac a sve u cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za pružanje zdravstvenih usluga našim građanima, saopćeno je iz gradske uprave.

Kako nezvanično saznajemo, već naredne sedmice trebalo bi da se počne sa  organizovanim prevozom onkoloških pacijenata na zračenje. 

Radio Gradačac / UG “Zmajice” Gradačac/ Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube