Najnovije vijesti

Audio/Foto: Eko-zeleni realizuju projekat #solidarnost387

26/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Audio/Foto: Eko-zeleni realizuju projekat #solidarnost387
GRADAČAC

Pandemija uzrokovana koronavirusom je i na području našeg grada prouzročila niz različitih problema za stanovništvo, kako zdravstvenih, tako i ekonomskih. Lični budžet svakog stanovnika je dodatno pogođen novim troškovima.

U ovim uslovima je potrebno da pokažemo da smo solidarni sa našim sugrađanima, tako i domaćim proizvođačima. Pokrenut je projekat #solidarnost_387, čime se ukazuje na potrebu da u ovim teškim vremenima budemo solidarni i da kupujemo domaće proizvode, poručuju iz Udruženja Eko-zeleni Gradačac.

Eko-zeleni u okviru projekta realizuju brojne aktivnosti podjele higijensko-prehrambenih paketa za naše starije i paketa zdrave hrane za naše najmlađe sugrađane. Danas je organizovana podjela sadnica i zaštitnih maski.


Više o ovom projektu i današnjem događaju možete poslušati u prilogu objavljenom u emisiji “Aktuelno” Radio Gradačca:


Značaju ulogu u realizaciji projekata koji se implementira kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) imaju gradačačke škole, učenici i njihovi nastavnici. Podjelu 387 sadnica i 1000 zaštitnih maski vršili su mladi volonteri, učenici gradačačkih škola.

Partner u projektu je Centar za aktivno starenje Gradačac. Članovi ovog centra danas u bili u gradskom parku i prisustvovali podjeli besplatnih sadnica aronije, kupine, borovnica i zaštitnih maski.

Naši sugrađani danas su bili obradovani ovakvom lijepom gestom i ističu da će im donirane sadnice dobro doći kako bi ojačali zdravlje ali i uljepšali svoje bašte.

U okviru projekta su podijeljeni i paketi zdrave hrane za sve štićenike kuće za djecu bez roditeljskog staranja ‘Duga’. Paketi su podijeljeni i za korisnike udruženja ‘Kutak radosti’ i ‘Koraci nade’. Korisnici u identifikovani u saradnji sa Centrom za aktivno starenje, Centrom za socijalni rad, Udruženjem penzionera i nadležnim službama Grada Gradačac.

Ovim projektom želimo pomoći našim sugrađanima da lakše prebrode ovaj krizni period izazvan pandemijom COVID-19. Takođe, kroz ovaj projekat želimo da promoviramo korištenje domaćih proizvoda, poručuju iz Udruženja Eko-zeleni Gradačac.

Iz Udruženja Eko-zeleni, nadaju se da će njihov rad potaknuti humanost, volonterizam, a prije svega solidarnost, kako kod pojedinaca, tako i kod udruženja, organizacija i drugih subjekata.

Radio Gradačac / Eko-zeleni Gradačac

Comments are closed.

YouTube