Najnovije vijesti

VIDEO – Bajramska čestitka Medžlisa Islamske zajednice Gradačac

23/06/2017 | objavio Radio Gradačac
VIDEO – Bajramska čestitka Medžlisa Islamske zajednice Gradačac
FOTO/VIDEO

Ramazan, mjesec posta i ibadeta, završava se u subotu 24. jula sa akšamskim ezanom, a posljednji teravih-namaz klanja se u večeras. Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog održat će se u Džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli, a na području Medžlisa IZ Gradačac u džamiji Husejniji. Bajram namaz se klanja u nedjelju, 25. juna, od 5,39, navedeno je u protokolu.

Ovim povodom Medžlis IZ Gradačac uputio je javnu čestitku u kojoj se navodi:

Ispraćajući posljednje ramazanske dane svodimo račune i koristi koje nam je ostavio ovaj blagoslovljeni mjesec. U očima svojih najbližih pokušavamo vidjeti iskrene osjećaje i dokaz da smo ga proveli onako kako je trebalo i kako smo najbolje umjeli.

Allahu Milostivi, Ti budi Svjedok našeg truda i želje da budemo bolji, da budemo onakvi kakvima ćeš Ti biti Zadovoljan. Budi Svjedok naše neizmjerne ljubavi prema Tebi i muslimanima svijeta.

Jedini, molimo te da na našim dušama ostaviš trag i ovog ramazana, te da prisjećajući se istog dočekamo sljedeći“, navodi se u čestitki koju potpisuju glavni imam Nusret ef. Kujraković i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Gradačac Husein Jukan.

Radio Gradačac je zabilježio i video čestitku predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ Gradačac Huseina Jukana koju možete pogledati u video prilogu.

Radio Gradačac/Foto: Ilustracija

Comments are closed.

YouTube