Najnovije vijesti

Bajramska čestitka premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića

24/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Bajramska čestitka premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića
Tuzlanski kanton

U povodu predstojećeg ramazanskog Bajrama premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti.


U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u lično ime, svim građanima islamske vjeroispovijesti ovim putem čestitam  nastupajući ramazanski Bajram.

Ovogodišnji ramazan obilježile su specifične okolnosti.

Okolnosti u kojima smo svojom suzdržanošću i socijalnom distancom pokazali svoju privrženost i brigu za svoje najdraže.

Pozivam vas da i Bajram obilježimo na sličan način, u krugu najuže porodice i uz pridržavanje mjera koje nam preporučuju zdravstveni radnici.

Dragi sugrađani, ovogodišnji Bajram obilježavamo i u bliskom vremenskom razmaku sa druga dva velika vjerska praznika. Pravoslavnim i katoličkim uskrsom. S tim u vezi, proslava Bajrama je  prilika da još jednom uvidimo bogatstvo koje nam donosi društvo različitosti u kojem živimo i da se međusobno čvršće vežemo i međusobno pomažemo.

U nadi da će nam budućnost donijeti više međusobnog razumijevanja, poštivanja i uvažavanja drugih i drugačijih, a što će ujedno utjecati na uspješniji i kvalitetniji život svakog građanina, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem čestitke za nastupajući Bajram.

Želim vam da ga provedete u miru, okruženi blagostanjem i ljubavlju svojih najbližih.

Bajram šerif mubarek olsun.


Radio Gradačac / Odjeljenje za informisanje Vlade TK / Video RTV TK

Comments are closed.

YouTube