Najnovije vijesti

Bekrić ponovo oduševio najmlađe

26/05/2016 | objavio Radio Gradačac
Bekrić ponovo oduševio najmlađe
KULTURA

Uz kratake priče i pjesmice mališani osnovnih škola iz Gradačca družili su se sa piscem Ismetom Bekrićem. Svaka pročitana priča i izrecitovana pjesmica ispraćena je gromoglasnim aplauzom i smijehom mališana. Bekrić se na druženju predstavio tek sa nekoliko svojih djela, kao što su  Palčić Čitalčić, Pjesma se javlja, Jesen u gradu i Patuljci se uvijek vraćaju.

1 A

Ismet Bekrić rođen je u Banjoj Luci 26.maja 1943.godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega se počeo baviti književnošću.

2 A

Uvijek zanimljiv gost književnih susreta djeci je govorio i o važnosti čuvanja i njegovanja naše tradicije i kulture. Tim povodom dao je i domaću zadaću svim osnovcima da od sada dobro slušaju svoje starije i zapisuju neobične riječi.

3 A

Upoznali su se najmlađi sa djelima pisca Ismeta Bekrića, ali i sa njegovim drugarima Oho ho i Ha ha. Za kraj ovog druženja dvorana Gradskog kina uz smijeh i aplauze odzvanjala je njihovim imenima.

objavljenaA

Ismet Bekrić posjetio je i školu ”Hamdija Kreševljaković” u Kamberima, gdje su mališani dragom pjesniku uz pjesmu čestitali rođendan i poklonili rođendansku tortu. Bekrić je ozario dječija lica svojim pjesmama, a mališani su na gosta ostavila snažan dojam svojom spontanošću i neposrednošću. 

obj A objav A

 

 

Comments are closed.

YouTube