Najnovije vijesti

Bilo nekad: “Izbor princa i princeze Gradačca za 2007. godinu”

27/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Bilo nekad: “Izbor princa i princeze Gradačca za 2007. godinu”
GRADAČAC
Danas, u doba pandemije korona virusa, se prisjećamo jednog lijepog i zanimljivog događaja za naše najmlađe sugrađane iz 2007. godine. U arhivi Radio Gradačca ostalo je zabilježeno da je u gradskom kinu održana manifestacija pod nazivom “Izbor princa i princeze Gradačca za 2007. godinu”.


U organizaciji Udruženja “Kult” Gradačac održana je manifestacija pod nazivom “Izbor princa i princeze Gradačca za 2007. godinu”. Učestvovala su djeca uzrasta od dvije do šest godina.
Više od 40 potencijalnih nosilaca “zlatne krune” uživalo je u programi koji su sami kerirali. Na bini se smjenjivalo po dvoje takmičara koji su po vlastitom izboru pjevali, recitovali ili plesali.
Članovi modričkog udruženja “SMT Tarevci” upotpunili su atmosferu nastupom klaunova. Na kraju su svi učesnici otpjavali pobjedničku pjesmu a njima su se sa plesnom tačkom pridružili učenici O.Š. “Dr. Safvet-beg Bašagić” iz Gradačca.
Žiri je za princezu i princa proglasio Selmu Mustafagić i Eldara Bilajca, dok su lente za najsimpa djevojčice i dječaka ponijeli Anesa Omerović i Banjemin Omeragić.
Cilj manifestacije je bio da se djeca predškolskog uzrasta druže i upoznaju kroz zabavu. Ovo je, pored ljetne i zimske zabavne škole “Osmijeh”, još jedan vid naših aktivnosti za mlade. Smatramo da su ostvareni rezultati ispunili naša očekivanja, prije svega zbog značajnog broja učesnika a naravno i gledalaca. Nadamo se da bi ova manifestacija mogla da poboljša kulturni i zabavni život naše lokalne zajednice te da preraste u tradiciju“, kazale su organizatorice manifestacije Aida Muratović i Lejla Bećirović.
Program je posmatralo oko 100 gledalaca. Projekat je podržan od DEZA/GTZ Gradačac.


Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube