Najnovije vijesti

BIZNISINFO: Privredni gigant iz Gradačca gradi novu fabriku

17/02/2020 | objavio Radio Gradačac
BIZNISINFO: Privredni gigant iz Gradačca gradi novu fabriku
Biznis

Jedna od najvećih bh. kompanija, TMD Group Gradačac, počinje izgradnju nove fabrike. Ceremonija svečanog polaganja kamena temeljca nove tvornice TMD motor components u Gradačacu održat će se 21. februara.

Ovu informaciju za BiznisInfo je potvrdio Adem Hanić, predsjednik Uprave TMD Group.

Kako nam je kazao, u novoj fabrici će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju, isti proizvodni program koji kompanija proizvodi u ostalim fabrikama u Gradačcu.

– Ova investicija je tek početak projekta koji je planiran za 2021. godinu u Gradačcu. Investicija u objekat koji se otvara u petak iznosi oko 3 miliona KM, a o ukupnoj vrijednosti investicije još je rano govoriti – kazao nam je Hanić.

Cjelokupan projekat još nije definisan i u zavisnosti od opreme koja će se instalirati i svega ostalog, tek tada kada zaokruže cijeli projekat znat će i vrijednost kompletne investicije.

– Još ne znamo ni tačan broj zaposlenih, no izvjesno je da u svakom slučaju to neće biti ispod 100 – kazao je Hanić za BiznisInfo.

Događaju će prisustvovati premijer Federacije BiH Fadil Novalić s federalnim ministrima, ugledni privrednici, predstavnici ambasada te brojni drugi zvaničnici.

TMD je jedan od najvećih bh. izvoznika koji se konstatno širi.

U septembru 2018. otvorili su novi pogon u Gradačcu u koji je uloženo preko pet miliona eura. Sva proizvodnja iz tog pogona namijenjena je automobilskoj industriji i sve ide u izvoz.

Posjetimo, TMD Group Gradačac ima fabrike u Gradačcu, Sarajevu i Brčkom. Specijalizovan je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve.

Radi za najveće svjetske kompanije kada je u pitanju proizvodnja komponenti za automobilsku industriju. Među njima su Schaefller, SKF i NTN/ SNR.

TMD grupacija gradi i fabriku u Hrvatskoj, u Općini Babina Greda. Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini.

Radio Gradačac / biznisinfo.ba

Comments are closed.

YouTube