Najnovije vijesti

Bosna (M) jesenji prvak II lige FBiH

14/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Bosna (M) jesenji prvak II lige FBiH
Nogomet

Bosna iz Mionice III nije uspjela u pobjedničkom ritmu završiti jesenji dio prvenstva, te su sa minimalnih 1:0 poraženi na gostovanju kod ekipe Prokosovića u 15. kolu. Gol odluke je pao u 50 minuti, a vrijedi napomenuti da je teren u Prokosovićima bio vrlo težak za igru. Bosna je ovu utakmicu odigrala bez nekoliko standardnih prvotimaca, što se na kraju i osjetilo na rezultatu. Ipak i pored poraza Bosna je jesenji prvak II lige FBiH a prednost „Bagera“ u odnosu na prve pratioce je i dalje velikih 9 bodova, jer je utakmica u Tojšićima između Sloge i Priluka registrovana sa 3:0 za goste.

Biberovo Polje je i poslije 14. kola I Lige TK bez gostujućih bodova, a ovog puta su sa 4:1 poraženi od ekipe Seone. Poljani nakon ovog kola dijele posljednju poziciju sa Radnikom iz Lipnice. Te zaostaju tri boda za Mladosti iz Kikača koja se nalazi na 13. mjestu i za sada su izvan opasne zone. Biberovo Polje jesenji dio prvenstva zaključuje naredne sedmice utakmicom na svom terenu protiv ekipe Devetaka.

Sloboda se obrukala protiv Poleta

U II ligi TK Sjever, 12. kolo donijelo nam je čak tri gradačačka derbija. OFK Vida je na Popovači dočekala ekipu Trebave, s kojom je na kraju podijelila bodove. Poslije prekida Adem Taletović je na asistenciju Armina Huseinovića donio prednost Trebavi, da bi domaćini izjednačili sa bijele tačke pa je utakmica završila rezultatom 1:1.

Drugi gradačački derbi donio nam je okršaj Jedinstva i 12. Decembra u Vučkovcima. Za razliku od Vide, Jedinstvo je bilo sigurno na svom terenu te su sa 2:0 savladali tim iz Rajske.

ofk-medjidja-ekipaU trećem derbiju smo vidjeli najviše golova i najuvjerljiviju pobjedu domaćina. OFK Međiđa je sa 4:1 pobijedila Željezničar, a strijelci za domaćine su bili: Kenan Britvarević, Sabe Isanović, Sadmir Iskrić i Irnes Šahdanović. Ovom pobjedom OFK međiđa je svoje goste ostavila na posljednjem mjestu na tabeli.

Jedini brčansko-gradačački okršaj pripao je u potpunosti ekipi iz Brčkog, pa je tako Polet u Rahiću sa visokih 8:0 deklasirao ekipu Slobode.

U preostalim utakmicama sastale su se brčanske ekipe. U utakmicama Izbor – Voćar i Graničar – Ograđenovac postignuti su isti rezultati, te su domaćini slavili sa po 4:1.

Koraj je dočekao Posavinu i pobijedio sa uvjerljivih 6:0. Koraj i dalje sigurno čuva prvo mjesto, te imaju sedam bodova više od prvog pratioca ekipe Jedinstva.

Novi posrtaji Mladosti (S)

Poslije sjajnog ulaska u sezonu, ekipa Mladosti iz Sibovca sve više nastavlja da pada kako u igri tako i na tabeli. Mladost je u 13. kolu I Županijske lige sa čak 5:1 deklasirana u Tolisi ekipe Sloge. Ekipa iz Sibovca sada se nalazi na skromnom 11. mjestu sa 17 prikupljenih bodova.

Tramošnica je došla do novih bodova protiv ekipe Kostrča, a utakmica je na kraju registrovana rezultatom 3:0 za domaćine jer gosti nisu došli sa dovoljno igrača da bi odigrali utakmicu.  Tramošnica je sada na devetom mjestu, dok je njihov gost pao na 13. poziciju.

Radio Gradačac/Tekst:Samed Mustafagić/Foto: Facebook

Comments are closed.

YouTube