Najnovije vijesti

Bosna u Mionici slavila protiv tuzlanske Slobode

16/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Bosna u Mionici slavila protiv tuzlanske Slobode
Nogomet

Danas je na stadionu Jezero u Mionici 3 odigrana prijateljska humanitarna utakmica između ekipa Bosna Mionica i Sloboda iz Tuzle. Federalni drugoligaš je sa 5:1 pobjedio kombinovani sastav Slobode sastavljen od juniora i igračakoji su na probi imali manju minutažu u pripremnom ciklusu. Strijelci za Bosnu su bili Edin Hasanbašić, Minel Doljančić, Samir Isanović (dva puta) i mladi Emsad Djedović. Pogodak za Slobodu je postigao Abid Mujagić.


Bosna – Sloboda 5:1 (2:0)

Mionica – Stadion: Jezero. Gledalaca: 300. Sudija: Mahir Mehmedičević (Gradačac). Pomoćnici: Read Mehanović (Tuzla) i Dževad Vrbić (Lukavac).

Strijelci: 1:0 Hasanbašić, 2:0 Doljančić, 3:0 Isanović, 3:1 Mujagić, 4:1 Isanović (11 m.), 5:1 Djedović.

Bosna: Prljača, N. Đonlić, A. Đonlić, Ćeskinović, Nuhanović, Bijelić, Omeragić, Doljančić, Unkić, Isanović, Hasanbašić. Još su igrali: Numanović, Delić, Djedović i Lukić. Trener: Nedžad Bajrović.

Sloboda: Burilo, Muratović, Devedžić, Kovačić, Batar, Hodžić, Prutina, Halilović, Nišić, Buljić, Mujagić. Još su igrali: Ramčilović, Dodig i Karić. Trener: Mile Lazarević.


Posjetioci su imali priliku vidjeti šest pogodaka a Nedžad Bajrović, novi šef struke Bosne, razloga za zadovoljstvo prikazanom igrom njegovog tima. Bosna pravi respektabilnu ekipu i sigurno je da će u novu sezonu ući sa ambicijama za ulazak u viši rang takmičenja.

Sloboda je u subotu odigrala generalnu kontrolnu utakmicu u Osijeku protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša i slavila sa 3:2. To je bio razlog što publika u Mionici nije vidjela igrače koji konkurišu za prvi sastav na otvaranju premijerligaške sezone protiv ekipe Radnika u nedjelju na stadionu Tušanj.

Utakmica je bila humanitarna i sredstva od ulaznica će biti uplaćena za liječenje mladog fudbalera Edina Turbića iz Vučkovaca.

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube