Najnovije vijesti

Brčanke na korak do finala plej ofa

07/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Brčanke na korak do finala plej ofa
Odbojka

Odbojkašice Bimal Jedinstvo su pobjedom u Gradačcu na korak su do finala plej-ofa prvenstva BiH u odbojci za žene. Popularne „Brčanske princeze“ lako su dobile prvi polufinalni duel (0:3) protiv odbojkašica Kule Gradačac i još jednom pokazale da su neprikosnovene u bh. ženskoj odbojci. Brčanke su dominirale u svim elementima igre i slavile po setovima 11:25, 14:25 i 17:25.

Naredni meč se igra u Brčkom i put u finale ostvaruje ekipa koja bude imala dvije pobjede. Kako su Brčanke napravile kapitalnu prednost u Gradačcu, teško je očekivati eventualnu pobjedu Kule i majstoricu koja bi se igrala u gradu na Savi.

Kula Gradačac je ispunila cilj za ovu sezonu, odigrala je finale Kupa BiH i u završnici je plej-ofa, tako da u Brčko mogu putovati potpuno resterećene. Za Bimal Jedinstvo dupla kruna je imperativ i ove sezone.

Kula Gradačac – Bimal Jedinstvo 0:3

Gradačac, sportska dvorana: Gradačački sajam. Gledalaca: 300.

Sudije: Jovica Turanjanin (Banja Luka) i Edin Begović (Zenica). Delegat: Faruk Softić (Breza).

Rezultat: Kula Gradačac – Binmal Jedinstvo 0:3 (11:25,14:25 i 17:25).

Kula Gradačac: Lipovac, A. Osmanović, Babić, Čandić, Radišković, Vujčić, Božić, Kantić, Džodžaljević, Ćosić, Zarić, I. Osmanović. Trener: Đorđe Milošević.

Bimal Jedinstvo: Slijepčević, Husić, Biberdžić, Radović, Ivković, Gajić, Vujčić, Karać, Dragović, Popović, Krstojević, Jovanović. Trener: Smajl Pezerović.

 

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube