Najnovije vijesti

Brojni prigodni sadržaji povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

22/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Brojni prigodni sadržaji povodom obilježavanja Dana državnosti BiH
GRADAČAC

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH u ponedjeljak će u Gradačcu biti održana centralna manifestacija za područje Tuzlanskog kantona. Zvanične delegacije će u 17:00 sati položiti cvijeće na spomenike u gradskom parku u Gradačcu. Svečanu akademiju priprema Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona i bit će održana 25. novembra u 18:00 sati.

Obilježavanje je ove godine predviđeno da se održi u Gradačcu kako bismo i na taj način pokazali da tekovine antifašističke borbe nisu ničija privatna svojina, nego pripadaju svim građanima, istakao je predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Gradačac održat će se u 16:00 sati a zvanične delegacije će u 15:30 odati počast i položiti cvijeće u gradskom parku na spomenike poginulim borcima NOR-a i Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. godine.


Danas (petak) je na Kuli “Zmaja od Bosne” otvorena stalna galerijska postavka “Ibrahim Bilajac” a u sali Medžlisa IZ Gradačac biće organizovana tribina od 18:30 sati na kojoj će o Danu državnosti Bosne i Hercegovine govoriti prof. dr. Edin Mutapčić.

U povodu obilježavanja Dana državnosti BiH bit će odigrana utakmica finala kupa FBiH košarke u kolicima. Sastaju se KIK “ZMAJ” Gradačac – KIK “UNA-SANA” Bihać. Utakmica se igra u subotu 23.11.2019. godine u 14:00 sati u sportskoj dvorani Gradačački sajama.


Ove godine obilježava se 76. godišnjica od zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine u Mrkonjić Gradu kada je potvrđena državnost naše domovine i usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a. Tog 25. novembra potvrđene su historijske granice države. Zbog toga se ovaj datum slavi kao Dan državnosti. Zakonom o proglašenju Dana državnosti određeno je da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube