Najnovije vijesti

Centar za aktivno starenje obezbijedio donaciju gradskom kinu u Gradačcu

04/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Centar za aktivno starenje obezbijedio donaciju gradskom kinu u Gradačcu
GRADAČAC

Danas je ozvaničena donacija u vidu nabavke dijela inventara za opremanje gradskog kina koju je obezbijedio Centar za aktivno starenje Gradačac uz finansijsku podršku Švicarskog Crvenog križa. Radi se o nabavci stolica koje će se koristiti u glavnoj sali kina do završetka projekta njegove kompletne rekonstrukcije i obnove.

Donaciju je uručila Ramiza Muftić, predsjednica Centra za aktivno starenje, a zahvalnost za ovu gestu, u ime Centra za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac, izrazila je v.d. direktorica ove ustanove Azra Okanović.

Uz već ranije obezbijeđenu nabavku određenog broja stolica finansiranih iz budžeta grada Gradačca, ovim su stvoreni uslovi za organizovanje sadržaja u gradskom kinu prilagođenih trenutnoj situaciji, kao i za aktivnosti Dječijeg i omladinskog teatra Gradačac pod vodstvom mlade gradačačke glumice Ide Tursić, koja je već okupila značajan broj polaznika od najmlađih do omladinskih kategorija.

Govoreći o razlozima uključenja Centra za aktivno starenje u ovaj vid aktivnosti, predsjednica Muftić je istakla da naš grad već tri decenije nema društvenih prostorija, doma kulture, kina, niti  bilo kojeg drugog mjesta gdje bi se mogao zadovoljiti barem minimum potreba za kulturom.

– Nije ništa novo ako kažemo da se sredstva za kulturna dešavanja, filmsku projekciju, pozorišnu predstavu ili neki drugi kulturni događaj obezbjeđuju uvijek nakon svih drugih prioriteta. Na kraju, događaj je teško i realizovati jer nema adekvatnog prostora. Velikim naporom uposlenici Javne ustanove Centra za kulturu „Ahmed Muradbegović“ kroz male projekte pokušavaju staro devastirano kino dovesti u red kako bi koliko-tolikoveliku potrebu stanovništva, mladih i osoba treće životne dobi zadovoljili za kulturnim događajima, istakla je ovom prilikom predsjednica Centra za aktivno starenje Ramiza Muftić.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube