Najnovije vijesti

Centar za razvoj inkluzivnih praksi organizuje okrugli sto na temu: ”Inkluzija i lokalna zajednica”

18/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Centar za razvoj inkluzivnih praksi organizuje okrugli sto na temu: ”Inkluzija i lokalna zajednica”
GRADAČAC

U okviru organizacije Međunarodnog dana prava djeteta Centar za razvoj inkluzivnih praksi organizuje okrugli sto na temu: ”Inkluzija i lokalna zajednica”. Sudionici okruglog stola biće predstavnici lokalne zajednice Srebrenik i Gradačac, predstavnici centara za socijalni rad Srebrenik i Gradačac, predstavnik roditelja djece s teškoćama u razvoju, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i uposlenici Centra za razvoj inkluzivnih praksi Gradačac (CRIP).

Namjera skupa je otvoriti dijalog između CRIP-a, roditelja djece s teškoćama u razvoju i predstavnika lokalnih vlasti, te prezentirati dosadašnji rad i rezultate CRIP-a. Razmatrat će se položaj svih kategorija djece sa posebnim obrazovnim potrebama, uloga defektologa u nastavi, kao i mjere koje bi se trebale preduzeti u cilju unaprjeđenja obrazovne inkluzije.

Okruglog sto će se održati u petak, 19. novembra, od 10:30 do 11:15 sati, nakon čega će biti upriličena kratka izložba slika u kojoj su učestvovala djeca korisnici CRIP-a zajedno sa svojim vršnjacima u redovnoj osnovnoj školi. Tema likovnog takmičenja je posvećena ulozi i značaju Centara za inkluzivnu praksu i djeci koja svakodnevno posjećuju ove centre i primaju potrebnu pomoć.

Želja nam je i na ovaj način potaknuti djecu iz CRIP-ova da svojim crtežima pokušaju izraziti šta bi voljeli da predstavlja maskotu CRIP-a. Crtajući maskotu djeca prenose svoj osjećaj koji u njima budi i šta im znači boravak u CRIP-u, kako doživljavaju CRIP kao mjesto gdje se osjećaju sigurno i zaštićeno. Najbolji i najkreativniji crteži maskote biće nagrađeni, istakli su iz Cetra za razvoj inkluzivnih praksi Gradačac.

Radio Gradačac / CRIP Gradačac

Comments are closed.

YouTube