Najnovije vijesti

Centralna mevludska svečanost u povodu Lejletu-l-berata održana u Sibovcu

23/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Centralna mevludska svečanost u povodu Lejletu-l-berata održana u Sibovcu
Vjerske zajednice

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac i džemata Sibovac–Omeragići upriličena je centralna mevludska svečanost u povodu noći Lejletu-l-berat. Lejletu-l-berat je odabrana noć u kojoj Allah dž.š. šalje svoju milost, magfiret i oprost za svoje robove.

Centralna mevludska svečanost je održana u nedjelju, 21.aprila, nakon akšam-namaza u džamiji u Sibovcu. Uvodno obraćanje održao je mjesni imam Elvedin ef. Kavazović, a mevlud-i- šerif su proučili imami i hafizi medžlisa Islamske zajednice Gradačac, Modriča i Orašje. Prigodne ilahije proučili su članovi hora Mreže mladih MIZ Gradačac. Ispred MIZ Gradačac obratio se glavni imam Nusret ef. Kujraković. Vaz nasihat održao je hfz. Mirnes ef. Spahić, profesor Kira'eta u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Prof. Spahić govorio je o važnosti bogobojaznosti, trajnim dobrim djelima i zahvalnosti Allahu, dž.š. na blagodatima koje nam je podario. Nakon predavanja u džematu je klanjana i jacija-namaz.

U organizaciji ove svečanosti učestvovali su MIZ Gradačac, džematski odbor, vrijedne džematlije i džematlinke džemata Sibovac–Omeragići i donatori.

– Da ih Allah dž.š. sve obilno nagradi, kao i naše učesnike i sve prisutne musafire i džematlije, koji su svojim prisustvom uveličali naš mevlud-i-šerif, poručili su iz džemata Sibovac–Omeragići.

Radio Gradačac / Elvedin ef. Kavazović / Foto: Midhat Šakić

 

Comments are closed.

YouTube