Najnovije vijesti

Čestitka gradonačelnika Dervišagića povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

15/04/2020 | objavio Radio Gradačac
Čestitka gradonačelnika Dervišagića povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine
GRADAČAC

Povodom 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u ime gradske uprave Grada Gradačac i u svoje ime svim pripadnicima Armije RBiH, veteranima odbrambeno-oslobodilačkog rata, ratnim vojnim invalidima, šehidskim i porodicama poginulih i nestalih boraca izražavamo duboko poštovanje.

Na današnji dan 15. aprila 1992. godine formirana je velika i časna vojna formacija na našim prostorima  koja je časno i herojski odbranila Bosnu i Hercegovinu.

Obilježavanje ovog značajnog datuma je obaveza da se sa ponosom i dostojanstvom prisjetimo svih boraca patriota koji su za slobodu i odbranu BiH dali ono najviše što su imali -svoje živote, kao i svih preživjelih heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, svima dugujemo neizmjernu zahvalnost i poštovanje.

Odbrana Bosne i Hercegovine u periodu 1992-1995. godina bila je po svemu dramatična i tragična, ali u isto vrijeme dostojanstvena, i  danas je prilika da se podsjetimo na dane odbrane koju je pružila Armija RBiH u toku agresije.

Želimo i nadamo se  da ćemo ostatak budućnosti u zajedničkoj i jedinoj domovini BiH živjeti  u sreći i blagostanju i  da obilježavanje ovog značajnog datuma dočekujemo svake godine u miru i slobodi.

Gradonačelnik Grada Gradača

Edis Dervišagić

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube