Najnovije vijesti

Čestitka gradonačelnika Dervišagića povodom početka nastave u novoj školskoj godini

07/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Čestitka gradonačelnika Dervišagića povodom početka nastave u novoj školskoj godini
GRADAČAC

U povodu početka nastave u novoj školskoj 2020/21. godini čestitku učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju uputio je gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

Dragi učenici, roditelji, prosvjetni radnici i svi uposleni u prosvjeti, vjerujemo da se radujete početku nove školske godine.

Ova godina protiče  u neizvjesnim i specifičnim okolnostima  svjetske pandemije Covid 19, tako ovom prilikom želim da pohvalim sve one koji su pridržavajući se obaveznih propisanih epidemioloških mjera i prilagođavajući se novim pravilima, a u posljednje vrijeme često spominjemo „novo normalno ponašanje“, ipak spremni krenuti u novu školsku godinu. 

Ova školska godina svima je veliki izazov i rekao bi da će ovo biti ispit za sve, za svakog pojedinca, za našu odgovornost i ponašanje, ali vjerujem da ćete sve obaveze s lakoćom, kao i dosad, uspješno prevazilaziti.

Dodatno, za učenike je korisno da se vrate u školu, zato što je kvalitet nastave lakše osigurati u školama, a i socijalizacija i emocionalni razvoj veoma su važni aspekti odgoja i obrazovanja.

Posebne čestitke upućujemo našim prvačićima koji sa nestrpljenjem i radošću  iščekuju prve časove u školskim klupama sa kojih će ponijeti najljepše uspomene kojih će se rado prisjećati.

S nadom i vjerom u našu odgovornost, dobronamjernost i strpljenje u ime Gradske uprave grada Gradačac i lično svima želim sretan i uspješan početak nove školske 2020./2021. godine.

Želimo vam dobro zdravlje i sreću!

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube