Najnovije vijesti

Čestitka ministrice Brašnjić povodom početka nastavne godine

07/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Čestitka ministrice Brašnjić povodom početka nastavne godine
Tuzlanski kanton

Danas je u Tuzlanskom kantonu počela nastava u novoj školskoj 2020/21. godini. Čestitku učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju u povodu nove školske godine uputila je Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

Dragi učenici, želim vam što bolji uspjeh u radu i sticanju novih znanja i sposobnosti. Pratite svoje ciljeve odvažno, strpljivo i kreativno. Razvijajte prijateljstva i pomažite se, te uvažavajte svoje učitelje, nastavnike i profesore. Od svojih učitelja, nastavnika, profesora i kompletnog obrazovnog sistema tražite najbolje.

Posebne čestitke i dobrodošlicu upućujem najmlađim školarcima, našim prvačićima, koji prvi puta sjedaju u školske klupe. Nadam se da će vas kroz cijelo školovanje pratiti izuzetan uspjeh, najbolji rezultati, sreća i zdravlje. Dobro došli u svijet znanja, kreativnosti i druženja.

Dragi roditelji, neka vam je ovaj novi korak na čast i ponos kada nastavljate brinuti za našu mladost u cilju sveopćeg dobra.

Uvaženi prosvjetni radnici, sigurna sam da ćete kao i do sada naše škole činiti mjestima prijateljstva, učenja i radosti, te svojim radom i primjerom prenositi učenicima nova znanja, otvarati im puteve i vidite i odgajati ih kao uzorne građane i iskrene prijatelje. I u ovim specifičnim okolnostima pokazujete da imate najodgovorniju i najplemenitiju ulogu u društvu.

Dragi osnovci i srednjoškolci, uvaženi prosvjetni radnici, želim vam sretan početak nove školske godine!

Radio Gradačac / Ministarstvo obrazovanja i nauke TK

 

Comments are closed.

YouTube