Najnovije vijesti

Čestitka premijera TK povodom Dana Armije Republike BiH

15/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Čestitka premijera TK povodom Dana Armije Republike BiH
Tuzlanski kanton

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim bivšim pripadnicima Armije, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku i riječi zahvale za doprinos u odbrani naše domovine:

„Prošlo je 29 godina kako je Bosna i Hercegovina od slabo naoružane dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu.

Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu.

U cilju očuvanja tradicije odbrane potrebno je još jednom podsjetiti da je Armija Republike Bosne i Hercegovine iznikla u vremenu velikog iskušenja.

U tom izuzetno teškom vremenu ona je predstavljala odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli bosanski sinovi, i u redovima multietničke bosanskohercegovačke armije, borili se za odbranu domovine i svih njenih naroda.

Demobilisanim borcima Armije BiH, ratnim vojnim invalidima i svim građanima koji su sudjelovali u odbrani naše domovine upućujem čestitke povodom 29. godišnjice osnivanja Armije, uz podsjećanje da neizmjernu zahvalnost dugujemo svim onima koji su na tom putu izgubili živote.”

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube