Najnovije vijesti

Čestitka premijera TK u povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada

01/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Čestitka premijera TK u povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada
Tuzlanski kanton

U povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Danas, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad. Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da moramo uložiti maksimalne napore kako bismo pomogli privredi i poslodavcima, da sa što manje negativnih posljedica prebrodimo trenutno stanje.

Vlada Tuzlanskog kantona je pokazala opredjeljenje da u dijalogu sa poslodavcima i sindikatima ostvaruje taj cilj. Međutim, putu do tog cilja, potrebno nam je mnogo strpljenja i međusobnog razumijevanja za objektivne mogućnosti. 

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem i molbu da se prilikom obilježavanja prvomajskih praznika pridržavaju svim mjera zaštite.”

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube