Najnovije vijesti

Četiri novozaražena u Gradačcu, ukupno 41 u Tuzlanskom kantonu

03/08/2020 | objavio Radio Gradačac
Četiri novozaražena u Gradačcu, ukupno 41 u Tuzlanskom kantonu
Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona za 03.08.2020. godine na osnovu rezultata testiranja potvrđena su četiri nova slučaja pozitivna na koronavirus sa područja Gradačca. 

Na području TK u posljednja 24 sata obrađeno je 285 uzoraka na koronavirus, od čega je pozitivnih 41. Prema općinama/gradovima novozaraženih je kako slijedi: Tuzla 13, Lukavac 12, Gradačac 4, Gračanica i Banovići po 3, po 2 novozaražena su u Kalesiji i Srebreniku, te po jedno u Živinicama i Sapni.

U ovom periodu preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus. Radi se o dvije osobe iz Kalesije muškog i ženskog spola sa komorbiditetima i dvije iz Živinica, i to jedna mlađa osoba muškog spola sa cerebralnom paralizom i još jedna osoba muškog spola srednje životne dobi.

Trenutno je u Tuzlanskom kantonu aktivno pozitivnih 855 osoba, a oporavilo se njih 1066. Hospitalizirana je 71 osoba, a 5 pacijenata je priključeno na mehaničku ventilaciju. U kućnoj izolaciji se nalaze 784 osobe kod kojih je potvrđen koronavirus. Pod zdravstvenim nadzorom je 811 osoba.

Radio Gradačac / Krizni štab Ministarstva zdravstva TK.

Comments are closed.

YouTube