Najnovije vijesti

CIK BiH: Sutra počinje preuzimanje Uvjerenja o dodjeli mandata

21/12/2020 | objavio Radio Gradačac
CIK BiH: Sutra počinje preuzimanje Uvjerenja o dodjeli mandata
IZBORI 2020

Centralna izborna komisija BiH obavještava uprave općina/gradova u BiH da su Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i vijećnicima/odbornicima na Lokalnim izborima u BiH održanim 15.11.2020. godine spremna za preuzimanje.

Ovlaštena osoba Uvjerenja, uz prethodnu najavu, može preuzeti u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu (ul. Danijela Ozme 7) u dane utorak i srijedu (22. i 23.12.2020. godine u vremenu od 08:00 do 16:00 sati). Preuzimanje Uvjerenja o dodjeli mandata je potrebno prethodno najaviti na mail kontakt@izbori.baUkoliko Uvjerenja ne budu preuzeta u navedene termine ista će putem pošte biti dostavljena na adresu uprave općine/grada, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Podsjećamo da je mandat za gradonačelnika u izbornoj jedinici Gradačac osvojio EDIS DERVIŠAGIĆ kandidat Koalicije “ZAJEDNO ZA GRADAČAC” SDP BIH, RDS GRADAČAC, NIP sa osvojenih 9.896 glasova.

Mandat za Gradsko vijeće Grada Gradačac dobilo je 30 kandidata iz devet političkih subjekata.

U novom sazivu Gradskog vijeća biće sedam vijećnika iz SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE, po pet iz političkih subjekata POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE-PDA i SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE.

Iz RDS-REGIONALNA DEMOKRATSKA STRANKA GRADAČACU će biti četiri vijećnika te tri iz političkog subjekta SOCIJALDEMOKRATE BOSNE I HERCEGOVINE SDBIH.

Po dva vijećnika imat će PLATFORMA ZA PROGRES i NAROD I PRAVDA. Jedan vijećnički mandat osvojio je SBB-SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST.

U novom sazivu Gradskog vijeća iz reda nacionalnih manjina biće nezavisni kandidat ALBANO JUSUFOVIĆ.

Radio Gradačac / CIK BiH

Comments are closed.

YouTube