Najnovije vijesti

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio Gradačac

25/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio Gradačac
GRADAČAC

Izražavajući poštovanje stanovnicima Gradačca za sve što su do danas učinili za domovinu član Predjedništa Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, posjetu Gradačcu započeo je polaganjem cvijeća na spomen-obilježja u gradskom parku i odavanjem počasti šehidima-poginulim borcima i civilnim žrtvama u odbrambeno-oslobodilačkom ratu te poginulim borcima u narodno-oslobodilačkoj borbi i žrtvama fašizma. U razgovoru sa gradonačelnikom Gradačca, Edisom Dervišagićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Mustafom H.Ađulovićem upoznao se sa privrednim i društvenim razvojem ove lokalne zajednice.

– Bila je ovo prilika da predstavimo stanje u Gradačcu, privredni razvoj Gradačca i iskažemo svoju potrebu da aktivnosti koje Grad Gradačac provodi kroz realizaciju određenih infrastrukturnih projekata a koji zahtijevaju, između ostaloga, i ratifikaciju kroz Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sa svoje strane gospodin Bećirović ubrza. Što je očekivati u narednom periodu da bude urađeno i ova posjeta je jako korisna, rekao je gradonačelnik Dervišagić.

– Moja je želja da Gradačac povežemo što bolje sa državnim organima vlasti i Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, da se sve odluke i grantovi koji se odnose na Gradačac i Tuzlanski kanton po ubrzanoj proceduri usvajaju. Da uspostavimo što kvalitetniju i tješnju saradnju u narednom periodu, da stvaramo što bolje uslove za dolazak i direktnih inozemnih investicija i na tom planu zasta možemo svi učiniti, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Bećirović ističe da je Predsjedništvo BiH usvojilo investicijske grantove, grantove i druge vrste finasijskih odluka u iznosu od milijardu i 800 miliona KM. S druge strane, intenzivno se radi na promociji države Bosne i Hercegovine i jačanju njenih pozicija kako bi se ubrzao evropski i euroatlanski put, poručio je Denis Bećirović prilikom posjete Gradačcu.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube