Najnovije vijesti

Članovi Kutka radosti iz Gradačca osvojili 11 medalja na “Sportskim igrama Oaze 2019” u Sarajevu

12/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Članovi Kutka radosti iz Gradačca osvojili 11 medalja na “Sportskim igrama Oaze 2019” u Sarajevu
SPORT

Članovi Udruženja “Kutak radosti” iz Gradačca okitili su se sa 11 medalja na “Sportskim igrama Oaze 2019” održanim u Sarajevu od 3. do 6. oktobra 2019. godine.

Takmičari iz ovog udruženja i ovoga puta su pokazali zavidne vještine u različitim sportovima i disciplinama osvojivši 8 zlatnih i 3 bronzane medalje.

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ”Oaza” u partnerstvu sa SpecialOlympics Bosnia and Herzegovina organizovalo je devete po redu “Sportske igre Oaze 2019” u Sarajevu uz podršku Švedske nevladine organizacije MyRight-BiH.

U periodu od 03. do 06. oktobra 2019, preko 500 sportista s intelektualnim i višestrukim invaliditetom su pokazali najviše što mogu kako bi kroz fair play takmičenje došli do medalja i zasluženih nagrada. SIO je praktični primjer poštovanja ljudskih prava osoba s invaliditetom onako kako to UN Konvencija o pravima osoba s invaliditetom preporučuje.

Sportisti su se borili u osam sportskih disciplina: nogomet, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe s višestrukim smetnjama, na nekoliko lokacija: Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dvoranama “Ramiz Salčin” – Mojmilo, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, sportskom klubu Vistafon – Otoka, dvorani Skenderija, te u kuglani hotela “Radon plaza”.

Radio Gradačac / Kutak radosti / Udruženje Oaza / Foto: Kutak radosti

Comments are closed.

YouTube