Najnovije vijesti

COVID-19: Tri smrtna slučaja na području Tuzlanskog kantona, od čega je jedna muška osoba sa područja Gradačca

27/08/2020 | objavio Radio Gradačac
COVID-19: Tri smrtna slučaja na području Tuzlanskog kantona, od čega je jedna muška osoba sa područja Gradačca
Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona za 27.08.2020. godine na osnovu rezultata testiranja nema potvrđenih novih slučajeva pozitivnih na koronavirus sa područja Gradačca. 

Na području TK u posljednja 24 sata obrađeno je 148 uzoraka na koronavirus, od čega je pozitivnih 26. Prema općinama/gradovima novozaraženih je kako slijedi: Tuzla 15, Živinice 4, Lukavaci Gračanica po dva, te Čelić, Doboj Istok i Kalesija po jedan novozaraženi.

U ovom periodu preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus. Radi se o dvije starije osobe muškog spola sa područja Banovića i Gradačca i jednoj osobi srednje životne dobi sa područja Tuzle. Svi preminuli pacijenti su bili sa komorbiditetima, tj. imali su više hroničnih oboljenja.

Trenutno su u Tuzlanskom kantonu aktivno pozitivne 434 osobe, a oporavilo se njih 2262. Hospitalizirane su 53 osobe, a 5 pacijenata je priključeno na mehaničku ventilaciju. U kućnoj izolaciji se nalazi 381 osoba kod koje je potvrđen koronavirus. Pod zdravstvenim nadzorom je 688 osoba.

Radio Gradačac / Krizni štab Ministarstva zdravstva TK

Comments are closed.

YouTube