Najnovije vijesti

DAMIR DOBORAC NOVI TRENER RK GRADAČAC

21/06/2024 | objavio Radio Gradačac
DAMIR DOBORAC NOVI TRENER RK GRADAČAC
Rukomet

Jutros je na press konferenciji službeno objavljeno da je novi trener RK “Gradačac” Damir Doborac, bh. internacionalac, dugogodišnji trener i aktuelni selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Do saradnje je došlo na obostranu radost i zadovoljstvo, istakao je Adnan Begović predsjednik RK “Gradačac 1954”.

U posljednjih godinu dana uspjeli smo da konsolidujemo klub, na dostojanstven način obilježimo 70 godina rukometa u našem gradu i sada se ta pozitivna priča nastavlja dolaskom Damira Doborca. Time se naše ambicije povećavaju i želja nam je da se što prije vratimo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i ostanemo stabilan premijerligaški klub, rekao je Begović.

Za Damira Doborca ovo je povratak u klub u kojem je napravio svoje prve rukometne korake. Na trenersku poziciju dolazi iz Gračanice gdje je niz godina imao zapažene igračke i trenerske rezultate.

Prije mjesec dana sam završio trenerski angažman u Gračanici. Nedugo zatim sam pozvan na razgovor od tima ljudi koji vode klub u Gradačcu. Njihove iskrene želje, namjere i ambicije sam prepoznao, nisam se puno dvoumio i prihatio sam poziv. S obzirom da imam velike obaveze i u reprezentaciji, tu sam kući i dosta ću imati više imati vremena za sve to.  Prihvatili smo se tog posla za koji se iskreno nadam da ćemo i realizovati. A to je da klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto i da pokušamo napraviti jedan novi iskorak naprijed u tome svemu, rekao je Damir Doborac

Damir Doborac je kao igrač imao uspješnu rukumetnu karijeu, nastupao za Gradačac, Gračanicu, Prato, Cimos Koper, Bosnu Sarajevo, Magdeburg, Constantu, Dinamo Minsk, Kadetteten Schaffhausen i TV Huttenberg. Sa klupe je veoma uspješno vodio RK “Gračanica” iz Gračanice.

Sportski savez općine Gradačac 2013. godine, na manifestaciji “Izbor sportiste 2012. godine”, dodijelio je Damiru Doborcu specijalno priznanje “Sportista decenije općine Gradačac”. Damiru je ovo priznanje je dodijeljeno za doprinos u razvoju i promociji sporta u Gradačcu i šire.

U stručnom timu pored Damira Doborca će ostati dosadašnji trener Mehmed Doborac i pomoćni trener Mario Draganović.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube