Najnovije vijesti

Dan državnosti BiH: Svečana sjednica OV Gradačac u petak, u ponedjeljak neradni dan u F BiH.

15/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Dan državnosti BiH: Svečana sjednica OV Gradačac u petak, u ponedjeljak neradni dan u F BiH.
FBiH/BiH

 

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o proglašenju 26. novembra/studenog neradnim danom u Federaciji BiH.

Kako je obrazloženo, 25. novembar/studeni – Dan državnosti BiH, ove godine pada u nedjelju, a obzirom na značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, tim više što je riječ o jubilarnoj, 75. godišnjici ovog historijski važnog događaja, odlučeno je da ponedjeljak, 26. novembra/studenog bude neradni dan u Federaciji BiH.

Vlada je prihvatila inicijativu Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u BiH – Odbora za obilježavanje 75. godišnjice ZAVNOBiH-a, za sufinansiranje manifestacija koje će biti organizirane tokom novembra 2018. godine, te odobrila izdvajanje sredstava iz tekuće rezerve Budžeta FBiH za 2018. godinu, u iznosu od 40.000 KM za ove namjene, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kolegij Općinskog vijeća Gradačac je prije dva dana, na 27. sjednici, utvrdio datum održavanja Svečane sjednice Općinskog vijeća u povodu obilježavanja 25. Novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je objavljeno nakon sjednice Kolegija, Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja 25. Novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine održat će se u petak 23.11.2018. s početkom u 16.00 sati. Prije Svečane sjednice obavit će se polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u gradskom parku.

Radio Gradačac / Vlada FBiH / OV Gradačac

Comments are closed.

YouTube