Najnovije vijesti

Dan prvačića organizovan četvrti put u Gradačcu

27/10/2016 | objavio Radio Gradačac
Dan prvačića organizovan četvrti put u Gradačcu
GRADAČAC

U Gradačcu je danas obilježen Dan prvačića, još jedna manifestacija koja ulazi u tradiciju. Druženjem uz likove iz animiranih filmova, igru i zabavu  po četvrti put održana je manifestacija koja okuplja đake prvake iz sedam osnovnih škola.  Ovoga puta okupila je 438 mališana, čime su zaokruženi programi posvećeni Međunarodnoj sedmici djeteta.

dan-prvacica-5Dan prvačića ima za cilj mališanima uljepšati prve školske dane. Jer, polazak u školu je vrlo važan dan za svakog đaka prvaka, roditelje ali i za lokalnu zajednicu.

dan-prvacica-1Čestitke za početak nove školske godine uputio je općinski načelnik Edis Dervišagić koji je za Radio Gradačac rekao:

Općina Gradačac je priredila bogat program i angažovala Tropik Event Team-a iz Zenice. Animatori su se potrudili da svim mališanima uljepšaju ovaj dan. Đaci prvaci su imali priliku pokazati svoja prva stečena znanja, pa su plesali i pjevali zajedno sa animatorima i likovima iz crtanih filmova.


dan-prvacica-3I danas su mališani imati značajnu roditeljsku podršku sa tribina sportske dvorane Gradačačkog sajma. Upućene su im najljepše želje, da budu dobri đaci sa pregršt petica.


dan-prvacica-6Raspjevano druženje okončano je kako i priliči, poklonima i željama da svaki školski dan bude uvijek veseo.


dan-prvacica-4
Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube