Najnovije vijesti

Dan žalosti u BiH zbog ubistva dvojice policajaca

29/10/2018 | objavio Radio Gradačac
Dan žalosti u BiH zbog ubistva dvojice policajaca
FBiH/BiH

U povodu ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Vijeće ministara BiH je jučer donijelo odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar, proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini. Vlada FBiH dan ranije je donijela odluku o proglašenja ponedjeljka Danom žalosti.

Zbog ubistva dvojice sarajevskih policajaca ovog ponedjeljka je Dan žalosti i u entitetu RS. Odluka je donesena na telefonskoj sjednici Vlade. I gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić proglasio je 29. oktobar Danom žalosti u Brčkom

Na svim zgradama javnih institucija zastave biti spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije bit će prilagođene datim okolnostima, a javni emiteri su dužni prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Zasad nepoznate osobe 26. oktobra pucale su na policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, dok su bili na dužnosti na području sarajevske općine Novi Grad.

Šehović je preminuo na mjestu nesreće, a usljed teških povreda i Vujinović nekoliko sati kasnije.

Komemoracija ubijenim policajcima biti održana istog dana u 10:30 sati u Općini Novi Grad. nakon čega će se obaviti ukop. Sahrana Vujinovića održaće se na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju Buća Potok u 14.30 sati.

Radio Gradačac / federalna.ba

Comments are closed.

YouTube