Najnovije vijesti

Danas obilježavanje 80. godišnjice ustanka naroda BiH protiv fašizma

27/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Danas obilježavanje 80. godišnjice ustanka naroda BiH protiv fašizma
Boračka udruženja

U povodu obilježavanja 27. jula – Dana ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine i u Gradačcu će biti održan svečani program. Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Gradačac danas će u gradskom parku obilježiti 80. godišnjicu od ustanka protiv fašizma.

Obilježavanje Dana ustanka naroda i naordnosti Bosne i Hercegovine počinje u 9 sati polaganjem cvijeća na spomenik-kosturnicu poginulim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora u II svjetskom ratu 1941-1945. godine. Zvanične delegacije će položiti cvijeće na Centralno spomen obilježja šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine kao i biste u gradskom parku.

U povodu obilježanja „27. jula – Dana ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma” Udruženje antifašista i boraca narodno oslobodilačkog rata Gradačac, svim građankama i građanima uputilo je javnu čestitku.

I Savez antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona prigodnim programima obilježava ovaj značaj hitorijski datum. Centralna manifestacija u organizaciji SABNOR-a TK i druženje sa antifašistima TK održano je jučer na lokaciji Srnica (MZ Treštenica) u općini Banovići.  U cilju očuvanja uspomena na ovaj događaj Savez antifašista i boraca NOR-a TK i SUBNOR iz Šekovića i ove godine će, uz poštivanje epidemioloških mjera, organizovati  tradoicionalni Marš „Tragom Oblasnog vojnog štaba Tuzla-Šekovići“. 

Centralna manifestacija obilježavanja 80. godišnjice ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine 27. jula 1941. godine bit će održana u Drvaru.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube