Najnovije vijesti

Danas počinje 16. sezona regionalne NLB lige košarke u kolicima – KIK “Zmaj” brani naslov prvaka

05/11/2023 | objavio Radio Gradačac
Danas počinje 16. sezona regionalne NLB lige košarke u kolicima – KIK “Zmaj” brani naslov prvaka
Košarka

Pred nama je 16. sezona NLB Wheel lige u kojoj igraju klubovi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Ove godine u ligi će biti šest ekipa a naslov brani KIK “Zmaj” Gradačac. Sezona traje od novembra 2023. do maja iduće godine i održat će se šest turnira. I ovu sezonu takmičenje organizuje Savez paraplegičara Slovenije.

Danas će u Zagrebu biti odigran prvi turnir a utakmice se igraju u Domu košarke Cedevita. Prva četiri turnira predstavljaju regularni dio, peti polufinale, a šesti finale utakmice za 1., 3. i 5. mjesto.

Sretni smo što nam dolaze i košarkaši bez invaliditeta. Od samih početaka naše lige dobro surađujemo s ABA ligašem, pa će nam u nedjelju, 5. novembra u goste doći i košarkaši Cibone i Cedevite Junior. Ovo nam puno znači, daje nam neku potvrdu da je i naša košarka dio ove velike košarkaške obitelji, da smo i mi zajedno, da i mi igramo, saopćio je PR Team Lige NLB Wheel.

KKI Zagreb – Pripreme za EP
KKI Zagreb djeluje već 25 godina. Klub vodi Ivica Vujić koji je ujedno i glavni trener i kapetan momčadi. KKI Zagreb je 12-erostruki državni prvak Hrvatske, koji će se ove sezone natjecati iu domaćoj ligi i kupu. Zagrepčani su u klubu okupili sve najbolje hrvatske reprezentativce (nedostaje samo iskusni Ante Štimac) kojima će natjecanje Liga NLB Wheel poslužiti kao dobra priprema za Europsko prvenstvo B divizije koje će se održati sljedeće godine. godina. U momčad je ušao i iskusni Nijemac Sebastian Magenheim.

KIK Zmaj – Prvaci su zadržali svoju jezgru
KIK Zmaj Gradačac je tradicionalno vrlo jaka ekipa, koja je svoju snagu potvrdila u maju ove godine drugim naslovom pobjednika NLB Wheel lige. Ekipu su napustili Amir Čolić i Ramo Rekanović, prošlogodišnji najbolji strijelac. No, prvaci su u ligu prijavili i francuskog košarkaša Nafiza Arnauta. Ekipu vodi trener/igrač Arnel Mulić, kapiten ekipe je Edis Imširović.

KKI Vrbas – Ambiciozni u regiji i Europi
Ove godine KKI Vrbas, na čelu s predsjednikom Marinkom Umičevićem, obilježava 21 godinu uspješnog rada. U momčadi koja će se i ove godine predstaviti u europskom natjecanju sve se vrti oko iskusnog trojca Vlado Švraka – Ademir Demirović – Ante Štimac, a dodana su još dva talijanska košarkaša Sandra Gira i Giacomo Tosatta. tim. Trener ekipe je Goran Matić, a kapetanica Biljana Nedić.

KKK Singidunum Crvena zvezda – Nepovoljni za sve
KKK Singidunum Crvena zvezda je ekipa koja je zadržala igrački stožer iz prošle sezone, sigurno će biti nepovoljni za sve ekipe. Predsjednik kluba je najiskusniji košarkaš Željko Ćirković, a trener ekipe je Vladimir Kuzmanović. Klub je osnovan 2001. godine, do danas je skupio 12 naslova državnog prvaka. Ove sezone će se natjecati i u Ligi klubova Srbije.

OSI Paramont – Ambiciozan kao nikad prije
Crnogorski Košarkaški klub OSI Paramont Podgorica počinje svoju 3. sezonu u NBL Wheel ligi. Momčad se može pohvaliti s 15 naslova državnog prvaka. Momčad koju vodi trener Vladan Nikolić, a kapetan je domaći košarkaš Nikola Mišurović, znatno se pojačala i najavila kandidaturu za visoka mjesta. Rekanović i Čolić došli su od prvaka (Zmaj Gradačac), dodali su još Matthiasa Wastiana i Mehmeta Hairlija iz Austrije.

Parasport Slovenija . Čak i uz talijansku moć
Parasport Slovenija u ligu ulazi ambiciozno i ponovno pod vodstvom trenera Žige Kobaševiča, a kapetan je Milan Slapničar. Ključne uloge uz kapitena će imati i Haris Koduzović i David Škorjanc. Parasport Slovenija će agresivnom obranom i brzim napadom pokušati ugroziti svoje suparnike. U nadi da će im u nastavku sezone pomoći i talijanski košarkaš Nicola Favretto. Slovenski košarkaši prošle su sezone osvojili broncu u regiji.

Turnir NLB Wheel lige, 1. kolo, 5.11.

KKK Singidunum Crvena zvezda – KIK Zmaj Gradačac (11.30)
LINK VIDEO: https://youtube.com/live/onT-O578pWk?feature=share

Otvaranje turnira (12.45)

LINK DO VIDEA: https://youtube.com/live/Dcea3ewN0zA?feature=share

KKI Zagreb – KKK Singidunum Crvena zvezda (13.15)
LINK DO VIDEA: https://youtube.com/live/aH2rWIQm5z4?feature=share

Parasport Slovenija – KIK Zmaj Gradačac (15.00)
LINK DO VIDEA: https://youtube.com/live/Fxyk9Y_6TJY?feature=share

KKI Zagreb – Parasport Slovenija (16.45)
LINK NA VIDEO: https://youtube.com/live/y0iZUmI9M5Q?feature=share

Radio Gradačac / NLB Wheel Liga

Comments are closed.

YouTube