Najnovije vijesti

Danas počinju “Kikićevi susreti 2020”

15/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Danas počinju “Kikićevi susreti 2020”
KULTURA

Polaganjem cvijeća pored biste Hasana Kikića danas u 17 sati u Gradačcu počinje tradicionalna književna manifestacija „Kikićevi susreti“. Ovogodišnji “Kikićevi susreti” posvećeni su zavičajnim piscima i likovnim umjetnicima i njihovim djelima.

Nakon svečanosti otvaranja uslijedit će promocija knjige Fuada Hrustića „Majka će umrijeti sama“. Promotri su Mirsa Šarić, Tatjana Tomić i Vahid Klopić. Promocija će se održati u maloj sali Gradačačkog sajma.            

U ponedjeljak 19. oktobra je premijera monodrame „Ich liebe Deutschland“ u kojoj igra Jasmina Dedić-Ibrić uprodukciji Art tetra Tuzla. Autor teksta je Vahid Klopić, režiju potpisuje Midhat Kušljugić

„Noć muzeja“ sa temom „Kikićevi susreti kroz vrijeme“ bit će obilježena 21. okrobra. Postjeioci će moći vidjeti građu Zavičajne zbirke iz depoa JU Javna biblioteka „Alija Isaković“ Gradačac. Priređivač i promotor je Mirsa Šarić.

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Gradačac će 26. oktobra upriličiti otvaranje izložbe likovne kolonije zavičajnih slikara. Uvodničar je predsjednica Društva Nadira Pamuković.

Završna manifestacija je tradicionalno Književno veče koje će s eodržati 28. oktobra u maloj sali Gradačačkog sajma od 18 sati. Pozvani su: Mehmed Đedović, Jagoda Iličić, Mirsad Bećirbašić, Šimo Ešić, Amir Brka, Erbein Osmanović, Tatjana Tomić, Fuad Hrustć i Vahid Klopić.

Susreti se održavaju krajem mjeseca maja ali zbog pandemije koronavirusa Izvršni odbor manifestacije odlučio je da njeno održavanje odgodi za mjesec oktobar, kada se obilježava Mjesec knjige ali i obilježavanje Dana Grada Gradačca. Susreti će se održati u skladu sa svim propisanim mjerama.

Molimo vas da poštujete sve upute organizatora, u pogledu obavezne dezinfekcije na ulazu u prostorije, obavezno nošenje zaštitnih maski, a broj posjetilaca će biti ograničen. S obzirom na prostore u kojima se sadržaj odvija, maksimalan broj u jednom momentu, može biti od 40 do 50 osoba, saopćeno je iz Izvršnog odbora Kikićevih susreta 2020.

Radio Gradačac / Kikićevi susreti

Comments are closed.

YouTube