Najnovije vijesti

Danas u Gradačcu mirovna akcija “Šarenih klupa i ozelenjavanje parka”

24/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Danas u Gradačcu mirovna akcija “Šarenih klupa i ozelenjavanje parka”
GRADAČAC

Danas u Gradačcu mirovna akcija “Šarene klupe i ozelenjavanje parkova”.

Udruženje „Zaboravljena djeca rata“ iz Sarajeva u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, realizuje projekat „Živi spomenici“.

Nakon uspješne realizacije prve aktivnosti mirovnog kampa, došlo je vrijeme za drugu aktivnost projekta „Živi spomenici“, a to su mirovne akcije. Planirano je pet mirovnih akcija, u pet gradova Bosne i Hercegovine, od kojih se treća realizuje u Tuzlanskom kantonu.

Mirovna akcija koja se sprovodi naredna dva dana, sprovoditi će se u tri grada Srebreniku, Gradačacu i Kalesij, a akcija podrazumjeva farbanje klupa u tri javna parka i ozelenjavanje javne površine. Danas će akcija biti realizovana u poslijepodnevnim satima u Srebreniku i Gradačcu, a sutra (25.05.2021.) u popdnevnim satima u Kalesiji.

Ideju „Šarenih klupa i ozelenjavanje parka“ osmislili su učesnici iz gradova Srebrenik, Gradačac i Kalesija, koji kroz ovu mirovnu akciju žele da unaprijede svoje lokalne zajednice, uljepšaju javni prostor gradskih parkova i pošalju poruku mira, solidarnosti i jednakosti.

Ovom incijativom žele pokazati da mostovi mira, bez obzira na prošlost, mogu da se grade uz udružene snage i zajednički cilj, a to je budućnost u miru.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube